HELPIFIC FEJLESZTÉSI SZEMINÁRIUM A BÁRCZIN


Az észt fejlesztésű Helpific platform 2014 novemberében jött létre egy innovatív fejlesztési program keretében melynek célja a szociális és egészségügyi szektor megújítása a korszerű infokommunikációs eszközök segítségével. A platform alapvető célja az, hogy fogyatékossággal élő és más szempontból sérülékenynek tekinthető emberek segítséget kapjanak helyi közösségeikben, a hétköznapi életvitel során felmerülő problémáik megoldására, elsősorban a szomszédságukban élő emberektől.

A platform fejlesztésében részt vettek a Tallinni Egyetem munkatársai és hallgatói is, és a kezdeményezés biztató észtországi fogadtatása után a Helpific 2016-tól nemzetközi keretek között folytatta tevékenységét.

Az együttműködés erősítésének első lépéseként került sor március 8-án arra a fejlesztő szemináriumra, ahol Bugarszki Zsolt (a Tallini Egyetem kutatás-fejlesztője és a Helpific egyik alapítója) vezetésével a projektben való részvétel iránt érdeklődő oktatók, hallgatók, a területen dolgozó szakemberek és felhasználói szervezetek képviselői megvitathatták a platform hazai használatának lehetőségeit, a fejlesztés első irányait.

Bugarszki Zsolt a Tallinni Egyetem és az ELTE között meglévő Erasmus megállapodás keretében vendégoktatóként érkezett Budapestre. (forrás)

Comments

Popular Posts