Helpific történetek - Juci és Bori

Juci és Bori hónapokkal ezelőtt találkoztak a Helpific platform segítségével. Egy rövid interjút készítettünk velük, arra kérve őket, hogy osszák meg tapasztalataikat, hogy a visszajelzéseik mentén tovább tudjuk fejleszteni a platformot.

Juci:

Mi alapján döntöttél úgy, hogy segítségkérést teszel közzé?

Amikor úgy döntöttem, hogy belevágok az önálló életbe, úgy hogy közben napi szinten segítségre van szükségem, még ha csak reggelente 1 órára is, hamar rájöttem, hogy nem igazán válogathatok a platformok között. Ezen az oldalon sokkal jobban szeretek segítséget kérni, mint teljesen nyiltan a Facebookon. Valamennyire szerintem előre szűri az embereket helyettem.

Akadt-e bármilyen nehézséged a platform használatával? (regisztráció, segítségkérés közzététele, üzenetváltás stb.)

Nem volt semmilyen nehézségem, igaz most, hogy újra kiírtam, rájöttem, hogy örülnék ha nem kellene konkrét napot bejelölni, lehetnének helyette gyakoriságot kifejező határozók, és arra is, hogy utólag nem tudom szerkeszteni a szöveget, így kifelejtődött, hogy a 8. kerületben élek.

Miben kértél segítséget? Amikor a felajánló válaszolt, mi alapján döntöttél úgy, hogy megbízol benne és elfogadod a felajánlott segítséget?

Minden simán ment Borival. Reggeli teendőkben kértem segítséget, (zuhanyzás, öltözés). Először központi helyen plázában találkoztunk, beszélgettünk.

Milyen élmény volt a találkozás?

Kedves, aranyos volt, megbízható kisugárzással, jó élményként maradt meg bennem, valószínűleg azért is mert, azóta is legalább heti egyszer találkozunk, és egy biztos pont lett az életemben, egyéniség aki nyomot hagy maga után. Mindig várom. :)

Mit tanácsolsz másoknak, akik szintén azt tervezik, hogy segítségkérést tesznek közzé a Helpific platformon?

Ha tanácsot kellene adnom azt hiszem azt mondanám. Óvatosan, de optimistán bizalommal, higyjetek benne, hogy sok "Bori" van még a világon. :)


Bori:

Miért döntöttél úgy, hogy regisztrálsz az oldalra?

Annyira sok önzetlen segítséget kaptam és kapok a környezetemtől a mindennapjaim során, ami őszintén meghat. Egyszer jegyet vett nekem Párizsban egy ismeretlen pénztáros srác, évekig korrepetált egy osztálytársam Édesanyja matekból teljesen ingyen, és amikor nagy baj van mindig van egy segítőkéz. Viszont ezeket a dolgokat az ember nem mindig tudja viszonozni annak akitől kapta, így hát keresni kell a lehetőséget.

Akadt-e bármilyen nehézséged a platform használatával? (regisztráció, felajánlás közzététele, üzenetváltás stb.)

Nem, bár annyira nem szerettem levelezni vele, hamar más eszközre váltottunk.

Mi alapján döntöttél úgy, hogy válaszolsz a segítségkérésre?

Szimpatikus volt Juci, vannak szabad reggeleim, szerettem volna valakinek segíteni, és amibe Ő kért segítséget abban tudtam is. :)

Milyen élmény volt a találkozás?

Nyilván az elején egymásra kellett hangolódnunk de szerintem kölcsönös volt a szimpátia, így hamar összebarátkoztunk és mindketten sokat kaptunk a másiktól.

Mit tanácsolsz másoknak, akik szintén azt tervezik, hogy felajánlják segítségüket a Helpific platformon?

Hogy ne habozzanak! A leggyakoribb kifogás, hogy "nem érek rá", de ha csak egyszer megfigyeljük, hogy mennyi időt pazarlunk mondjuk telefon nyomkodásra, akkor rájövünk, hogy ez nem állja meg a helyét. Egyébként meg jónak lenni jó! :)

Comments

Popular Posts